Selecționarea candidaților, organizarea de burse ale locurilor de muncă

Bursa locurilor de muncă reprezintă una dintre cele mai importante măsuri pe care le implementează Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Călăraşi.

Bursa locurilor de munca constituie o metodă de facilitare a contactelor dintre angajatori şi persoanele aflate in cautarea activa a unui loc de muncă . Astfel, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au posibilitatea sa contacteze un număr mare de angajatori, sa identifice mai multe variante de angajare, iar agenţii economici participanţi la bursa vor putea să-şi recruteze personalul direct, fără intermediar, în funcţie de cerinţele specifice locurilor de muncă pe care le oferă.

Bursa reprezintă o formă directă  de comunicare între ofertanţii şi solicitanţii de forţă de muncă, permite depăşirea cu mai multă uşurinţă a rezervelor pe care unele persoane le au în ceea ce priveşte prezentarea la un interviu în vederea angajării.

Burse ale locurilor de muncă organizate:

  • Bursa generală a locurilor de muncă
  • Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţii de învăţământ 

Ori de cate ori există o solicitare bine fundamentată, AJOFM Călărași poate organiza burse ale locurilor de muncă atât pentru categorii de persoane defavorizate, cît și pentru meserii cerute pe piața muncii de catre agenții economici la nivel local.